Orgels van Hervormd Ede

Comité Orgelconcerten Ede 

Het comité 'orgelconcerten Ede' organiseert jaarlijks een reeks van concerten op het schitterende 'Van Dam' -orgel in de Oude Kerk. Bekende organisten werken daar aan mee. 

In het kader van deze concerten is er ook een CD verkrijgbaar van het orgel in deze kerk. Klik hier of kijk in het menu onder Oude Kerk gevolgd door Orgel CD.
 


Dit zijn de orgelconcerten voor het jaar 2018 :

Datum Organist Aanvang
Woensdag, 4 juli 2018 Gerben Mourik 20.00 uur
Woensdag, 11 juli 2018 Ben van Oosten 20.00 uur
Woensdag, 18 juli 2018 Sander van den Houten 20.00 uur
Woensdag, 25 juli 2018 Bas de Vroome 20.00 uur
Woensdag, 1 augustus 2018 Toon Hagen 20.00 uur
Woensdag, 8 augustus 2018 Everhard Zwart 20.00 uur
Woensdag, 15 augustus 2018 Cor Ardesch [BACH] 20.00 uur
Woensdag, 22 augustus 2018 Hayo Boerema 20.00 uur
Woensdag, 29 augustus 2018 Gerben Budding 20.00 uur

 


 
 

 
Woensdag, 5 juli 2018
 

Gerben Mourik (1981) behaalde zijn Bachelor en Master-diploma’s Uitvoerend Musicus (met de hoofdvakken orgel en improvisatie) aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hoofdvakdocenten waren Bram Beekman en Henco de Berg.
Daarna volgden privé-lessen bij Ansgar Wallenhorst, Naji Hakim en Ben van Oosten.
Improvisatie cursussen werden gevolgd bij Thierry Escaich en Loïc Maillé.
Hij heeft een actieve concertpraktijk binnen en buiten Europa. Zo speelde hij buiten Nederland op orgelfestivals te Alpe d’Huez, New York, Bergamo, Perm, Toulouse, Gloucester, Liverpool, Salisbury, Ratingen, Aschaffenburg, Antwerpen, Himmerod, Düsseldorf, Kopenhagen, Essen en Warschau.
Hij is zeer geïnteresseerd in Nederlandse orgelmuziek en speelde de première van diverse composities van Arie J. Keijzer, Johann Th. Lemckert en Jan J. van den Berg. De productie ‘Audite Nova’ met opnamen van vijf Nederlandse orgels uit de periode 1950-1970 (met 20e eeuws repertoire) werd zeer positief ontvangen en werd in 2012 gevolgd door de cd Audite Nova 2 vanuit Denemarken (3 orgels van Poul-Gerhard Andersen). In 2011/12 verschenen tevens de eerste cd’s op zijn eigen label Vita Recordings; ‘Dialogue’ met werken van Marchand, Keijzer, Bonefaas, Tournemire en Hakim, en ‘Choral’ met improvisaties door het kerkelijk jaar. Beide cd’s werden opgenomen op het Cavaillé-Coll orgel in de St. Sernin te Toulouse. Eind 2015 verscheen het derde deel van 'Audite Nova' met daarop de orgels in de Martinskirche te Kassel en Kiliansdom te Wurzburg.
Als organist is hij verbonden aan de Grote- of St. Michaëlskerk te Oudewater. In april 2013 werd hem de eretitel 'Stadsorganist' toegekend.
Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde de 1e prijs op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). In 2005 won hij de 1e prijs op het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK). In 2008 won hij het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem; De jury kende hem deze prijs unaniem toe. In juni 2015 behaalde hij het praktijkdiploma Kerkmuziek aan het Conservatorium te Utrecht; hoofdvakdocent was Mark Lippe.
Meer informatie: www.gerbenmourik.nl
 

Programma :

Variaties: “O God van hemel, zee en aard” (1967) Jan Bonefaas
Psalm 121 Arie J. Keijzer
Symfonie I
• Introduction et Allegro
• Pastorale
• Final
Alexandre Guilmant
Prélude Pastoral opus 33 & Fuga over Bach (Op.41) Cor Kint
Improvisatie op thema's uit het publiek Gerben Mourik

Terug naar boven

Woensdag, 11 juli 2018
Ben van Oosten (1955) studeerde orgel en piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgens in Parijs.
Op 11-jarige leeftijd kreeg Ben van Oosten zijn eerste aanstelling als kerkorganist en vier jaar later debuteerde hij als concertorganist in zijn geboorteplaats. Sindsdien treedt hij met groot succes op in de belangrijkste orgelcentra over de gehele wereld en vestigde hij zijn reputatie als een van de vooraanstaande internationale concertorganisten.
Naast zijn uitgebreide concertpraktijk is Ben van Oosten een veelgevraagd docent bij internationale academies (o.a. Zomeracademie te Haarlem, McGill University Organ Academy te Montréal, Torch Center te Seoul) en jurylid bij de belangrijke internationale orgelconcoursen (o.a. Parijs, Chartres, Nürnberg, München, Landsberg, St. Albans, Birmingham, Genève, Dublin).
Zijn opzienbarende cd-opnamen van het Franse symfonische orgelrepertoire (o.a. de acht sonates van Guilmant en het complete orgeloeuvre van Widor, Vierne, Dupré en Saint-Saëns) werden met verschillende internationale prijzen onderscheiden (o.a. Preis der deutschen Schallplattenkritik, Choc du Monde de la Musique, Diapason d’Or). Zijn Dupré-integrale werd in Duitsland bekroond met de prestigieuze Echo Klassik Preis 2011.
Van zijn hand verscheen bovendien een omvangrijke biografie over Charles-Marie Widor. Vanwege zijn grote verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Ben van Oosten driemaal onderscheiden door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs.
De Franse regering benoemde hem tot Chevalier (1998) en Officier (2011) dans l’Ordre des Arts et des Lettres. In 2010, bij zijn 40-jarig jubileum als concertorganist, werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Ben van Oosten is als hoofdvakleraar orgel verbonden aan Codarts (Rotterdams Conservatorium). Sinds 1990 is Ben van Oosten organist van de Grote Kerk te Den Haag en aldaar artistiek leider van het jaarlijkse “Internationaal Orgelfestival”.

Programma :

• Sinfonia in D gr.t.
• uit Cantate “Wir danken dir, Gott” (BWV 29)
  (orgelbew.: Marcel Dupré)
• “Christ lag in Todesbanden” (BWV 695 en 625)
Johan Sebastian Bach
Vier Skizzen, (Op.58)
• Nicht schnell und sehr markiert (c kl.t.)
• Nicht schnell und sehr markiert (C gr.t.)
• Lebhaft (f kl.t.)
• Allegretto (Des gr.t.)
Robert Schumann
Fantasia
(uit Sonate nr. 13 in Es gr.t., (Op.161))
Josef Rheinberger
Melodia, (Op.118/6) Mario Enrico Bossi
• Pièce pour Grand Orgue in A gr.t.
• Andantino in As gr.t.
  (uit “Pièces posthumes”)
• Choral nr. 3 in a kl.t.
César Franck

 

Terug naar boven

Woensdag, 18 juli 2018
Sander van den Houten (1987) is vanaf april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. Tevens is hij titulair-organist van de Burgwalkerk als van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk aldaar.
​Op zijn achtste jaar begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis (Z-H). Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant (3e prijs), het ensembleconcours in Oude Tonge (2e prijs) en het Buxtehudeconcours te Zierikzee (1e prijs).
​Zijn vakopleiding tot organist ontving hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur) en Aart Bergwerff (improvisatie) en behaalde daar zijn bachelor diploma. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema.
​Daarnaast volgde Sander van den Houten masterclasses bij Willem Tanke (Messiaen), Harold Vogel (Buxtehude), Jacques van Oortmerssen (Stylus Phantasticus) en Thomas Trotter (Engelse orgelliteratuur).
Zijn werk als koorbegeleider bracht hem o.a. naar Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. Tevens maakte hij in 2013 een concertreis naar Rusland waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten verzorgde.
Als dirigent is hij verbonden aan het Concertkoor Immanuël te Kampen en de ‘Zang- en Oratoriumvereniging Raalte’. Tevens is hij cantor van de Theologische Universiteit te Kampen. Sander volgt privé lessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker.
​Ook is hij vaste begeleider van o.a. het Bovenkerk Kamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar en van het Kampen Boys Choir o.l.v. Rintje te Wies.
Sander van den Houten geeft jaarlijks vele concerten als solist, begeleider en continuo speler. Hij heeft hij een privé lespraktijk.
Meer informatie: www.sandervandenhouten.nl

Programma :

Improvisatie Sander van den Houten
Passacaglia (BWV 582) Johann Sebastian Bach
Uit Sonate V in d-moll:
  Deel III allegro con variazioni
Carl Philipp Emanuel Bach
Sonate V in D-dur (Op.65/5)
• Andante
• Andante con moto
• Allegro maestoso
F. Mendelssohn Bartholdy
1ère Sonate en re mineur (Op.42)
• Introduction et Allegro
• Pastorale
• Final
Alexandre Guilmant

 

 

Terug naar boven

Woensdag, 25 juli 2018
Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Sindsdien jureert hij regelmatig bij concoursen.
Hij is beiaardier in Vlaardingen, Rijnsburg, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Spijkenisse en houdt zich al vele jaren intensief bezig met schoolprojecten om de beiaard onder de aandacht van kinderen te brengen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en speelde de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel.
Sinds 1994 is Bas de Vroome samen met Ben van Oosten, Aart Bergwerff en Hayo Boerema verbonden als hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de vakken vakdidaktiek en basso continuo geeft. Hij maakte 12 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler.
Recentelijk behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Programma :

Improvisatie Bas de Vroome
Variaties “Allein Gott in der Höh’ sei Ehr” Jan Pieterszoon Sweelinck
• Wer nur den lieben Gott lässt walten BWV 647
• Kommst du nun, Jesu, vom Himmel herunter BWV 650
Johan Sebastian Bach
Sombere muziek over Psalm 103:8
  “Gelijk het gras is ons kortstondig leven”
Jan Zwart
Partita “Wachet auf, ruft uns die Stimme” (Op.8/2)
• Toccata
• Bicinium
• Fuge
Hugo Distler
• Orgelkoraal over psalm 73: 12
    “k Zal dan gedurig bij U zijn”
• Toccata, Trio en Fuga over Psalm 150
    “Looft God, looft Zijn naam alom”
Adriaan Cornelis Schuurman

 

 

Terug naar boven

Woensdag, 1 augustus 2018
Toon Hagen(1959) begon zijn orgelopleiding bij Egbert Klein. Vervolgens studeerde hij hoofdvak Orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daar behaalde hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus. Tevens studeerde hij Kerkmuziek aan genoemd conservatorium. Aan het Arnhems conservatorium behaalde hij de aantekening improvisatie. Zijn belangrijkste docenten waren Rienk Jiskoot voor orgel en Bert Matter voor improvisatie.
Als cantor-organist is hij verbonden aan de Grote of Sint-Michaëlskerk te Zwolle. Hij geeft leiding aan de Michaëlscantorij, die medewerking verleent aan de maandelijkse Michaëlsvieringen in de Grote of Sint- Michaëlskerk en aan het Michaëlscantatekoor dat meewerkt aan de cantatevieringen in deze kerk.
Toon Hagen is mede-oprichter van het Zwolse orkest Musica Michaelis, een orkest van professionele musici dat in 2008 ontstaan is uit de cantatevieringen. Tot juni 2010 was hij tevens artistiek leider van dit orkest.
Toon Hagen is actief als concert-organist, heeft een privé-orgellespraktijk en is werkzaam als componist van orgel- en kerkmuziek.  Hij geeft zijn composities in eigen beheer uit.  Zijn orgelspel is inmiddels op een zevental cd’s vastgelegd. In 2013 verscheen een opname van Canto Ostinato van Simeon ten Holt, in een bewerking voor orgel, opgenomen op het Schnitgerorgel in Zwolle.
Meer informatie: www.toonhagen.nl

Programma :

• Praeludium in e (BWV 548a)
• Triosonate nr. VI G-Dur (BWV530)
  - Vivace
  - Largo
  - Allegro
• Fuga in e (BWV 548b)
Johan Sebastian Bach
Fantasie nr. VII “Hope”
  (vrij naar Psalm 43)
Toon Hagen
Prélude et Fugue sur le nom d`Alain, (Op.7) Maurice Duruflé

 

Terug naar boven

Woensdag, 8 augustus 2018
Everhard Zwart (1958) zoon van Willem Hendrik Zwart, kleinzoon van Jan Zwart en leerling van Feike Asma, ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, Willem Hendrik Zwart – organist van de Bovenkerk te Kampen – waarna hij al spoedig deze lessen (koraalspel en literatuur) vervolgde bij Feike Asma – organist te Maassluis. Hij studeerde aan het Conservatorium, eerst te Utrecht, daarna te Rotterdam, waar hij in 1983 met goed gevolg afstudeerde. Hij was sinds 1979 verbonden als organist aan de Gereformeerde Bergsingelkerk te Rotterdam. Na zijn afstuderen werd hij uitgenodigd om, in respectievelijk Rotterdam en Parijs, de internationale meestercursussen (interpretatie en improvisatie) te volgen bij de bekende Franse orgelvirtuoos Jean Guillou. In 1987 studeerde hij bij de Duitse organist Günther Kaunzinger te Würzburg (Orgelsymfonieën van Widor en Vierne en improvisatie). Daarnaast studeerde hij een aantal jaren Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Zijn internationale debuut als concertorganist maakte Everhard Zwart in 1983 te Barcelona (Spanje), waarna hij regelmatig concerteerde in verschillende landen van Europa. In 1987 werd hij hoofdorganist van de Nederlands Hervormde Nieuwe Westerkerk te Capelle aan den IJssel.
In 2008 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en in 2009 volgde de onderscheiding met de zilveren medaille van het “Societe Arts-Sciences-Lettres” te Parijs.
Hij geniet internationaal grote bekendheid als organist door zijn stijlvolle uitvoering van de “Hollandse Koraalkunst”, met name de composities van zijn vader en grootvader, maar vooral door zijn virtuoze vertolking van vele grote composities uit de orgelliteratuur. Hij heeft een uitgebreide lespraktijk voor orgel.
Everhard Zwart is ook de vaste dirigent van een aantal Koren in de grote regio van Rotterdam.
Meer informatie: www.everhardzwart.nl

Programma :

Fantasy in a-minor Thomas Åberg
• Choralvorspiel “Wer nur den lieben Gott läßt walten”
• Praeludium und Fuge h-moll
Johan Sebastian Bach
An English Suite
  • Pastoral
  • Air
  • Frolic
Charles Hubert Parry
Lyric Symphony
  • Prelude
  • Grand Choeur
  • Andante
  • Scherzetto
  • Adagio
  • Toccata
Rulon Christiansen
• Canonisch voorspel Psalm 6
• Toccata Psalm 146
Willem Hendrik Zwart

 

 

Terug naar boven

Woensdag, 15 augustus 2018
Cor Ardesch (1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd hij tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel benoemd tot stadsorganist van Dordrecht.
Cor Ardesch doceert orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel. De fraaie instrumenten in de Grote Kerk zijn een inspiratiebron voor vele leerlingen.
Er verscheen een aantal CD’s, waarop hij het Kam-orgel van de Grote kerk te Dordrecht bespeelt. In augustus 2016 voltooide hij de integrale opname van de orgelwerken van J.S. Bach, gespeeld op het Bachorgel van de Grote Kerk te Dordrecht.
Als artistiek adviseur werkt hij samen met de Werkgroep Muziek en organiseert jaarlijks een groot aantal concerten in de Grote Kerk.
Meer informatie: www.corardesch.nl

(BACH-)Programma :

Praeludium en Fuga C-Dur (BWV 547) Johan Sebastian Bach
Partite diverse sopra il corale:
   Sei gegrüsset, Jesu gütig (BWV 768)
Johan Sebastian Bach
• Duetto I (BWV 802)
• Duetto III (BWV 804)
Johan Sebastian Bach
Passacaglia c-moll (BWV 582) Johan Sebastian Bach

 

Terug naar boven

Woensdag, 22 augustus 2018
Hayo Boerema (1972) studeerde in Den Haag (orgel, kerkmuziek en improvisatie) en in Rotterdam (koordirectie). Bij Jos van der Kooy, Naji Hakim en Ben van Oosten specialiseerde hij zich verder.
Hayo is organist-titulair van de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam.
Het orgel toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is wat Hayo Boerema al twintig jaar inspireert als organist, docent en componist. Met zijn interpretaties zoekt hij naar contrasten en extremen in de composities van zowel gevestigde als hedendaagse componisten om daarmee de traditionele muziekliefhebber en de meer experimentele muziekliefhebber te boeien. Zijn repertoire reikt van Sweelinck, tot hedendaagse muziek met veel ruimte voor Bach, Messiaen en de Franse muziek uit de 20e eeuw. Hayo is niet alleen werkzaam als solist, maar werkt ook regelmatig samen met koren en instrumentale ensembles.
In de zoektocht naar nieuwe wegen en vormen vergroot hij de aantrekkingskracht van het orgel.
Zijn cross-over samenwerkingen met andere kunstenaars die ook durven te experimenteren leidde de afgelopen jaren tot interessante projecten met jazzmusici, schilders, zangers, gitaristen, slagwerkers, schrijvers en projectiekunstenaars.
Awards:
1998: Eerste prijs Internationaler Orgelimprovisationswettbewerb Anton Heiller, Wenen.
1999: Johann Pachelbel Preis en publieksprijs Internationaal. Improvisatieconcours, Neurenberg.
1999: Grand Prix Troisième Concours Internationaux de la Ville de Paris, Parijs. 2001: Tweede prijs, St. Albans International Organ Festival.
2004: Tweede prijs, Internationaal Orgelconcours Nijmegen.
2005: Eerste prijs, Internationaal Orgelconcours Kotka.
Meer informatie: www.hayoboerema.com

Programma :

Concerto d-moll (nach Vivaldi) (BWV 596)
• (allegro)
• Grave
• Fuga
• Largo e spiccato
• (allegro)
Johan Sebastian Bach
An Wasserflüssen Babylon’ (BWV 653) Johan Sebastian Bach
Improvisatie Hayo Boerema
Canzona (uit ‘Folkloric Suite’) Jean Langlais
Grande Pièce Symphonique, (Op.17)
• Andantino serioso – Allegro non troppo e maestoso
• Andante – Allegro – Andante
• Recitativo
• Final
César Franck

 

 

Terug naar boven

Woensdag, 29 augustus 2018
Gerben Budding (1987) geeft regelmatig orgelsoloconcerten in zowel binnen- als buitenland, en won prijzen op diverse orgel- en improvisatieconcoursen. Van zijn orgelspel verschenen meerdere CD’s.
Gerben is ook actief als koor- en orkestdirigent en heeft een uitgebreide lespraktijk. Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium, bij onder meer Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privé-lessen orgel bij o.a. Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie). Hij volgde een aantal malen de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie.
Gerben is dirigent van orkest Intermezzo te Gouda, Christelijke Oratorium Vereniging ‘Excelsior’ Ede, de Christelijke Oratoriumvereniging te Putten en de Christelijke Oratoriumvereniging ‘Laus Deo’ te Gouda. Hij verricht regelmatig werkzaamheden als pianorepetitor bij koor- en solistenrepetities. Als (koor)zanger is hij actief bij verschillende koren en ensembles, waaronder Kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden.
Zijn repertoire als dirigent en organist omvat alle stijlperioden. Meerdere malen verzorgde hij de première van nieuwe orgelwerken in de Nicolaïkerk te Utrecht (o.a. werk voor orgel, elektronica en beiaard) en dirigeerde hij een in 2007 geschreven koorwerk (met improvisatie elementen) in de Jacobikerk te Utrecht. Gerben is zeer actief als continuo-speler en begeleider op zowel orgel als klavecimbel.
Gerben Budding was organist van de Grote Kerk te Gorinchem, per 1 juli 2018 is hij benoemd tot hoofdorganist van de Grote- of Sint Janskerk te Gouda, tevens als Stadsorganist van Gouda. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk.
Meer informatie: www.gerbenbudding.nl

Programma :

Fantasie en Fuga over Psalm 66, (Op.62) Samuel de Lange jr.
‘Aus tiefer Not schrei’ ich zu dir’ (Psalm 130), (BWV 38) Johan Sebastian Bach/Franz Liszt
Improvisatie over een Psalmmelodie Gerben Budding
‘Ein feste Burg ist unser Gott’ (Psalm 46), (BWV 720) Johan Sebastian Bach
Partita over Psalm 77
  Ter nagedachtenis aan Dr. H. Vreekamp (1943-2016), predikant
  • Vers 1 'Roepend om gehoor te vinden...'
  • Vers 2 ''s Nachts doet Gij mijn ogen staren...'
  • Vers 3 'Zou de Heer zijn volk verstoten?'
  • Vers 4 'God, op wat Gij eens verrichtte...' (met Psalm 8 'Wat is de mens dat Gij zijner gedenkt')
  • Vers 5 'Toen Gij door het diepst der zee ging...'
  • Vers 6 'God, uw pad was door de golven...'
Gerben Budding
Uit: Seven Sketches on Verses from the Psalms
  • Preambule (Psalm 23:2)
  • Exsultemus (Psalm 81:1-3)
Percy Whitlock
Psalm 130
  • Zetting
  • Chaconne
  • Bicinium
  • Motet
  • Canon
  • Air
  • Gigue
Wim Kamp
Phantasie über den Choral:
  'Halleluja, Gott zu loben bleibe meine Seelenfreud' (Psalm 146), (Op.52/3)
Max Reger

 

 

Terug naar boven