Orgels van Hervormd Ede

Comité Orgelconcerten Ede 

Het comité 'orgelconcerten Ede' organiseert jaarlijks een reeks van concerten op het schitterende 'Van Dam' -orgel in de Oude Kerk. Bekende organisten werken daar aan mee. 

In het kader van deze concerten is er ook een CD verkrijgbaar van het orgel in deze kerk. Klik hier of kijk in het menu onder Oude Kerk gevolgd door Orgel CD.
 


Dit zijn de orgelconcerten voor het jaar 2017 :

Datum Organist Aanvang
Woensdag, 5 juli 2017 Matthias Havinga 20.00 uur
Woensdag, 12 juli 2017 Ben van Oosten 20.00 uur
Woensdag, 19 juli 2017 Willem van Twillert 20.00 uur
Woensdag, 26 juli 2017 Dirk Out 20.00 uur
Woensdag, 2 augustus 2017 Gerrie Meijers 20.00 uur
Woensdag, 9 augustus 2017 Jan Hage 20.00 uur
Woensdag, 16 augustus 2017 Christiaan Ingelse 20.00 uur
Woensdag, 23 augustus 2017 Ko Zwanenburg 20.00 uur
Woensdag, 30 augustus 2017 Rien Donkersloot 20.00 uur

 


 
 

 
Woensdag, 6 juli 2017

Matthias Havinga (1983) is concertorganist en pianist. Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart. Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland, 2009. Hij concerteerde in talloze Europese landen, Rusland en de VS. Zijn Cd’s ‘J.S.Bach-Italian Concertos’, ‘Passacaglia’ en ‘Dutch Delight’, uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen.
Matthias is assistent-hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam en docent theorie aan de Excellence-afdeling voor jong talent van de Muziekschool Amsterdam. Hij is een veelgevraagd solist, continuospeler en pianobegeleider bij koren en orkesten, waaronder het Nederlands Kamerkoor, Collegium Vocale Gent en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn. Hij is organist-titulaire van het driemanuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk, Amsterdam, en organist van de Oude Kerk gemeente te Amsterdam, waar hij het Vater/Müller-orgel (1726/1738) en het Ahrend-orgel (1965) bespeelt.
Zie voor meer informatie: www.matthiashavinga.com

Programma :

uit: 15 Versets sur les Vêpres de la Vierge (Op. 18)
• Antiphon 1 ‘While the king sitteth at his table’
• Antiphon 3 ‘I am black but comely’
• Antiphon 4 ‘Lo, the winter is past’
• Antiphon 5 ‘How fair and pleasant art thou’
• Ave Maris Stella 3 ‘As we journey, aid our weak endeavor.‘
• Ave Maris Stella 4 ‘Amen (Finale)
Marcel Dupré
Cantabile César Franck
a. Scherzo
  uit: Midsommernachtstraum (arrangement Yannick Merlin)

b. Sonata VI
• Choral mit Variationen (Vater unser im Himmelreich)
• Fuga
• Finale – Andante
Flelix Mendelssohn Bartholdy
a. Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’ (BWV 676)
b. Toccata in F (BWV 540)
Johann Sebastian Bach

Terug naar boven

Woensdag, 12 juli 2017

Ben van Oosten (1955) studeerde orgel en piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgens in Parijs.
Op 11-jarige leeftijd kreeg Ben van Oosten zijn eerste aanstelling als kerkorganist en vier jaar later debuteerde hij als concertorganist. Sindsdien treedt hij met groot succes op in de belangrijkste orgelcentra over de gehele wereld en vestigde hij zijn reputatie als een van de vooraanstaande internationale concertorganisten.
Naast zijn uitgebreide concertpraktijk is Ben van Oosten een veelgevraagd docent bij internationale academies (o.a. Zomeracademie te Haarlem, McGill University Organ Academy te Montréal, Torch Center te Seoul) en jurylid bij de belangrijke internationale orgelconcoursen (o.a. Parijs, Chartres, Nürnberg, München, Landsberg, St. Albans, Birmingham, Genève, Dublin).
Zijn opzienbarende cd-opnamen van het Franse symfonische orgelrepertoire (o.a. de acht sonates van Guilmant en het complete orgeloeuvre van Widor, Vierne, Dupré en Saint-Saëns) werden met verschillende internationale prijzen onderscheiden (o.a. Preis der deutschen Schallplattenkritik, Choc du Monde de la Musique, Diapason d’Or). Zijn Dupré-integrale werd in Duitsland bekroond met de prestigieuze Echo Klassik Preis 2011.
Van zijn hand verscheen bovendien een omvangrijke biografie over Charles-Marie Widor.
Vanwege zijn grote verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Ben van Oosten driemaal onderscheiden door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs.
De Franse regering benoemde hem tot Chevalier (1998) en Officier (2011) dans l’Ordre des Arts et des Lettres. In 2010, bij zijn 40-jarig jubileum als concertorganist, werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Ben van Oosten is als hoofdvakleraar orgel verbonden aan Codarts (Rotterdams Conservatorium). Sinds 1990 is Ben van Oosten organist van de Grote Kerk te Den Haag en aldaar artistiek leider van het jaarlijkse “Internationaal Orgelfestival”.

Programma :

• Praeludium, Trio und Fuge in Bes (BWV 545 en 1029)
    (naar een handschrift van Benjamin Cooke, 1734-1793)
• Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’ (BWV 662)
Johann Sebastian Bach
Konzertante Kirchensonate in C (KV 336) Wolfgang Amadeus Mozart
Larghetto in fis Samuel Sebastian Wesley
• Prélude et Fugue in Es (Op. 99/3)
• Bénédiction nuptiale (Op. 9)
Camille Saint-Saëns
• Te lucis ante terminum (Op. 38/5)
• Verbum supernum (Op. 45/8)
• Souvenir (Op. 65bis)
Marcel Dupré
Final, (Op. 21) César Franck

Terug naar boven

Woensdag, 19 juli 2017

Willem van Twillert (1952) studeerde aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Piet Kee (orgel, improvisatie en compositie), Willem Brons (tweede hoofdvak piano) en ondermeer bij Robert Heppener (muziektheorie), Mevr. Belinfante (compositie, analyse, harmonie en contrapunt) en Jan Pasveer (koordirectie).
Vanaf 1975 volgde hij ook drie jaar hoofdvak orkestdirectie bij Anton Kersjes. In 1976 behaalde hij het praktijkdiploma Kerkmuziek en in 1978 het diploma Uitvoerend Musicus cum laude (gemiddelde cijfer een 10) met de aantekening voor improvisatie bij de acte muziekonderwijs-B voor orgel.
Een beurs stelde hem van 1978 tot 1981 in de gelegenheid zich te specialiseren in oude muziek bij Gustav Leonhardt (orgel), Anneke Uittenbosch (clavecimbel) en Klaas Bolt (stijlimprovisatie).
In 1976 was hij de eerste (en tot nu toe enige) Nederlandse finalist van het Franse concours Grand Prix de Chartres. Hij volgde cursussen bij Daniel Roth, Ewald Kooiman (literatuur), Hans Haselböck, Zsigmond Szathmáry en Peter Planyavsky (improvisatie).
Bestudering van het achttiende eeuwse Duitse orgelrepertoire vormde een aanknopingspunt voor zijn eerste koraalbewerkingen, waarvan zowel bladmuziek als CD’s in diverse series zijn gepubliceerd. Sinds 2006 componeert hij ook voor orkest en kamermuziekensembles.
Als organist ontwikkelde hij zich tot een gevraagde gast op orgelconcertpodia, onder andere te Italië en USA. Van Twillert geniet internationaal bekendheid door zijn CD-opnamen. Behalve orgeldocent aan de Stedelijke Muziekschool te Zwolle was hij 2003 directeur/eigenaar van een particuliere muziekschool te Bunschoten. Hij was jurylid bij verschillende orgelconcoursen.
Sinds 2001 werkt hij ook als DVD- en CD- producer en labeleigenaar. Thans zijn vijf DVD- producties op zijn label STPOP verschenen.
Meer informatie: www.willemvantwillert.nl

Programma :

Ein feste Burg ist unser Gott Matheus Le Maistre
Allerhande danserye [Amsterdam 1551]
Gavotte & Tripel
Tilman Susato
‘Aus tiefer Not’ Johannes Van Lublin
Chaconne [Uit:  ‘The Fairy Queen’, 1689] Henry Purcell
Uit: Antiche Danze ed Arie [ed.1917 - 1931] 
• Balletto detto 'Il Conte Orlando' [1599] van Simone Molinaro
Ottorino Respighi
Cantata (BWV 208): Aria ‘Was mir behagt, ist nur die muntre Jagd’
[1713]  Arrangement voor orgel
Johann Sebastian Bach
‘Christ lag in Todesbanden’ 
‘Mache dich mein Geist bereit’
Gottfried August Homilius
Marche funèbre en Chant Séraphique Alexandre Guilmant
Entrée (Op. 62) Marcel Dupré
The Messenger on the Hill [2014] Ad Wammes
Sortie (Op. 62) Marcel Dupré
Partita over de Avondzang Willem Van Twillert
‘Auf tiefer Not schrei ich zu dir’ (Op. 65) Sigfrid Karg-Elert
Simfonie Gregoriana [2008-2017]
• Toccata [Dic nobis, Maria: Quid vidisti in via? / Victimae
paschali laudes]
“Zeg het ons Maria, wat is ’t dat gij gezien hebt? Laat ons
’t lam van Pasen loven”.
Willem Van Twillert

Terug naar boven

Woensdag, 26 juli 2017

Dirk Out (1949) ontving zijn eerste orgellessen van Albert de Groot op de muziekschool in IJmuiden.  Hij behaalde in 1978 aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam het solistendiploma voor orgel. Zijn leraren waren Simon C. Jansen, Klaas Bolt en Bernard Bartelink.
Hij was in de jaren '80 en '90 een veelgevraagd begeleider bij radio- en televisieopnamen van de NCRV. Tevens was hij in die periode dirigent van een aantal koren. Op het eerste César Franckconcours in 1976 in de Kathedrale Basiliek in Haarlem behoorde hij tot de prijswinnaars.
Van 1991 tot en met 2011 was hij directeur van het Kunstencentrum Velsen in IJmuiden (ruim 1.500 leerlingen en 50 medewerkers).
Als organist is hij een veelgevraagd begeleider en treedt daarnaast ook steeds meer op als solist bij orgelconcerten. Hij maakte concertreizen door o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Zweden, Canada en de Verenigde Staten.
In 2005 werd hij onderscheiden door de ‘Société Académique d’ Éducation et d’ Encouragement Couronné par l’ Académie Française Arts, Sciences et Lettres’ vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.
Van 1983 tot 2010 was Dirk Out vaste organist in de Vijverwegkerk in Bloemendaal (Radio Bloemendaal). Op dit moment speelt hij regelmatig kerkdiensten in Bloemendaal (Dorpskerk), Naarden (Grote Kerk) en in IJmuiden (Nieuwe Kerk). 
Hij is voorzitter van de werkgroep Internationaal César Franck Concours. Dit concours wordt eenmaal in de drie jaar gehouden in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem.
Zie voor meer informatie: www.dirkout.nl 

Programma :

Toccata in F (BuxWV 157) Dietrich Buxtehude
Triosonate nr. VI in G (BWV 530)
• Vivace
• Lente
• Allegro
Johann Sebastian Bach
Voluntary II in A minor
• Andante
• Allegro
John Stanley
Capriccio John Ireland
Adagio in E major Frank Bridge
Uit Symphonie III (Op.28):
• Allegro Maestoso  (deel 1)
• Cantilène  (deel 2)
• Final  (deel 5)
Louis Vierne

Terug naar boven

Woensdag, 2 augustus 2017

Gerrie Meijers, organist en pianist, studeerde met onderscheiding af als Uitvoerend Musicus. Haar docenten orgel waren Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop, haar docenten piano Arthur Hartong en Jacques Hendriks. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres” ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek.
Gerrie concerteert in binnen- en buitenland en is zeer actief als begeleidster met een uitgesproken voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord.
Zij is organist van de Remonstrantse Kerk te Haarlem en pianist/correpetitor bij een groot aantal koren.
Zij vormt duo’s met de zangeressen Wieke Ubels, Annette Stallinga en Cecile Roovers en een vierhandig duo met Christine Kamp.
Als freelancer werkt ze ook regelmatig bij Holland Opera, Stichting Vocaal Talent Nederland, Casuquo, Stem van Haarlem, Zangstudio Haarlem en het Orlandus-ensemble.
Gerrie Meijers maakte diverse radio- en cd-opnamen waaronder de Goldberg-Variationen van Bach op orgel en de Symphonie-Passion van Duprè in de OLV-kathedraal van Antwerpen.
Bijzondere producties waar ze haar medewerking aan verleende waren o.a. het muziektheaterprogramma Liefde op de Schop met Cecile Roovers en Verele Vorstman(filmmaakster), de dansvoorstelling Pulse in het Orgelpark op muziek van Ligeti, de première van het Fukushima requiem van Zsigmond Szathmáry tijdens het openingsconcert  van het Internationaal Orgelfestival Haarlem, het minimal music concert Landscape in sound en de muziekvoorstelling Luther van Boudewijn Tarenskeen voor bariton, koor Cappella Amsterdam en orgel.
De kindervoorstelling ‘voor het slapen gaan’ van Cecile Roovers(zang) en Gerrie Meijers(orgel) ging in première in de St. Servaas Basiliek van Maastricht en met de Lichtbende maakte ze de muziekproductie Zeven dagen met muziek van Messiaen op speciaal verzoek van het Orgelpark. Als een soort pendant ging dit jaar, ook in het Orgelpark, de voorstelling Zeven nachten in première, wederom in samenwerking met de Lichtbende, waarbij de muziek van Gorecki en Gubaidulina het uitgangspunt was.

Programma :

Praeludium e-moll (BWV 548a) Johann Sebastian Bach
Trio super ‘Allein Gott in der Höh sei Ehr’
  à 2 Clav. et Ped. (BWV 664)
Johann Sebastian Bach
‘Erbarm dich mein, o Herre Gott’ (BWV 721) Johann Sebastian Bach
Fantasia super ‘Komm, Heiliger Geist’
  in organo pleno, canto fermo in pedale (BWV 651)
Johann Sebastian Bach
‘Allein Gott in der Höh sei Ehr’
  à 2 Clav. et Ped., canto fermo in Soprano (BWV 662) 
Johann Sebastian Bach
Contrapunctus I uit Die Kunst der Fuge (BWV 1080/1) Johann Sebastian Bach
‘Allein Gott in der Höh sei Ehr’
  à 2 Clav. et Ped., canto fermo Tenore (BWV 663)
Johann Sebastian Bach
Fuge e-moll BWV (548b) Johann Sebastian Bach

Terug naar boven

Woensdag, 9 augustus 2017

Jan Hage (1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers) en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix 'à l'unanimité du jury'. Hij won eerste prijzen tijdens concoursen te Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers.
In 2006 ontving hij de médaille d'argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.
Jan Hage geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles. Op 1 juni 2011 werd Jan benoemd als organist van de Domkerk te Utrecht.
Zie voor mer informatie: www.janhage.nl
 

Programma :

Uit: Suite du 4e Ton
• Plein jeu
• Cromorne en taille
• Duo
• Basse de Trompette
• Trio
• Dialogue
• Petit Plein Jeu
Jean-Adam Guilain
Schmücke dich, o liebe Seele (BWV 654) Johann Sebastian Bach
Uit Pièces de Fantaisie (Op. 55)
• Naïades
Louis Vierne
Paraphrase du psaume 136: super flumina Babylonis (Op. 15)
• Tristesse des Hébreux captifs de Babylone
• Lamentation au souvenir de Jérusalem
• Babylone la Superbe
• Les Hébreux maudissent leurs vainqueurs
Léonce de Saint Martin
Carillon Orléanais Henri Nibelle
Passacaglia in c-moll (BWV 582) Johann Sebastian Bach

Terug naar boven

Woensdag, 16 augustus 2017

Christiaan Ingelse (1948) studeerde orgel bij Piet van Egmond en aan het Koninklijk Conservatorium voor Muziek te Den Haag bij Adriaan Engels en Wim van Beek. Bij het behalen van zijn solistendiploma ontving hij de zilveren Fock-medaille en de Nicolai-prijs.
Hij bekroonde zijn studie met het behalen van de Prix d’ Exellence. Ter voorbereiding hiervan specialiseerde hij zich in de Barokmuziek bij Gustav Leonhardt en in Wenen aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst bij Herbert Tachezi.
Christiaan Ingelse is hoofdorganist van de St. Janskerk te Gouda.
Hij geeft concerten in binnen- en buitenland.
Hij maakte vele CD’s, waaronder een integrale opname op dubbel CD van het “Dritter Theil der Clavier Übung “ van Johann Sebastian Bach en een CD-productie getiteld: “Orgelmuziek uit Gouda’s St.-Jan en andere Nederlandse orgelmuziek”.
Christiaan Ingelse is actief als componist van koraalbewerkingen voor orgel. Hij componeert in verschillende stijlen: barok, romantisch en gematigd modern.
Veel van zijn composities zijn als bladmuziek uitgegeven bij o.a. Den Hertog en Willemsen.
Hij maakte twee CD’s met eigen psalmcomposities: Canticum Novum en Psalmen, bron van inspiratie.
Christiaan Ingelse schreef een, inmiddels veel gebruikte, zesdelige nieuwe lesmethode voor kerkorgel: Organo Pleno, en een driedelig supplement Organo Pleno + (uitgegeven bij Uitgeverij Willemsen).
Christiaan Ingelse werkte als redacteur en auteur mee aan het Nieuw Handboek voor de Kerkorganist (Uitgave: Boekencentrum)
www.christiaaningelse.nl Zie voor meer informatie: www.christiaaningelse.nl

Programma :

Partita 2 in c (BWV 826)
• Sinfonia
• Allemande
• Courante
• Sarabande
• Rondeaux
• Capriccio
Johann Sebastian Bach
Vater unser im Himmelreich
  à 2 Claviers et Pedal
Georg Böhm
Sonate I
• Allegro moderato e serioso
• Adagio
• Andante. Recitativo
• Allegro vivace assai
Felix Mendelssohn Bartholdy
Herzlich tut mich verlangen Johannes Brahms
Psalm 150
• Preludium: Hallelujah. Looft God in zijn heiligdom
• Koraal: Looft God, looft Hem overal
• Looft Hem met bazuingeschal
• Looft Hem met harp en citer
• Looft Hem met tamboerijn en reidans (Rondo)
• Looft Hem met snarenspel en fluit
• Looft Hem met klinkende en schallende cimbalen
• Koraal: Hef bazuin uw gouden stem
• Toccata-Postludium: Alles wat adem heeft love, den Here. Hallelujah.
Christiaan Ingelse

Terug naar boven

Woensdag, 23 augustus 2017

Ko Zwanenburg (1963) studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Aan het Utrechts Conservatorium behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus Orgel. Zijn docent was Jan Welmers. Bij Bert Matter volgde hij een cursus improvisatie. Zijn studie werd bekroond met een eervolle vermelding voor het uitvoeren van 20e-eeuwse muziek. Het geven van concerten en het begeleiden van solisten en koren combineert hij met lesgeven in zijn eigen praktijk voor orgel en piano. Ko Zwanenburg is cantor-organist van de Nicolaïkerk in Utrecht. De Nicolaïcantorij en de Vespercantorij staan onder zijn leiding. Met de Cappella di San Nicolai voert hij regelmatig Bachcantates uit tijdens cantatediensten en vespers in de Nicolaïkerk. Als uitvoerend musicus is hij te beluisteren op de cd ‘Jan Welmers Organ Works’ (1999) en ‘50 jaar Marcussen-orgel Nicolaïkerk Utrecht’ (2006). Nieuwe Nederlandse muziek van o.a. Ad Wammes, Jacques Bank, Berry van Berkum, Daan Manneke, Andries van Rossem, Wim de Ruiter en Jan Welmers voerde hij uit met Ties Mellema (saxofoon), Fredrike de Winter (slagwerk) en Arco van Zon (hobo).
Als adviseur is hij betrokken bij de Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk te Utrecht.
Zie voor meer informatie: www.nicolaiconcerten.nl

Programma :

Preludium in e Nicolaus Bruhns
• Von Gott will ich nicht lassen (BWV 658)
• Trio super ‘Herr Jesu Christ, dich zu uns wend’ (BWV 655)
Johann Sebastian Bach
Sonate III
• Con moto maestoso
• Andante tranquillo
Felix Mendelssohn-Bartholdy
• Scherzo in fis (Op. 80)
• Siciliano in e (Op. 47)
• Gigue in d
Max Reger
Präludium und Fuge über B-A-C-H Franz Liszt

Terug naar boven

Woensdag, 30 augustus 2017

Rien Donkersloot (1985) kreeg zijn eerste orgellessen bij Arie van den Berg uit Barendrecht. Vervolgens studeerde hij bij Arjen Leistra. Hij behaalde als amateur reeds 1e, 2e en 3e prijzen op orgelconcoursen. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In juni van 2006 behaalde hij het diploma 1e fase cum laude, hoofdvakdocent was Bas de Vroome. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek Hij studeerde voor het diploma 2e fase bij Ben van Oosten en Bas de Vroome. In juni 2008 sloot hij deze studie cum laude af. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter. In 2003 won hij de 3e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. In 2004 won hij het orgelconcours te Leiden voor conservatorium studenten in de categorie romantiek/20e/21e eeuw. In september van 2005 won hij de 1e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. Rien is organist van de St. Joriskerk in Amersfoort en van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen vier cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen.
Zie voor meer informatie: www.riendonkersloot.nl

Programma :

Toccata und Fuge in d (BWV 565) Johann Sebastian Bach
O Lamm Gottes unschuldig (3 versus) (BWV 656) Johann Sebastian Bach
Trio in c moll
• Adagio
• Allegro
Johann Sebastian Bach
“Liebster Jesu, wir sind hier” (BWV 634, 706) Johann Sebastian Bach
Concerto in d moll (BWV 596)
naar Antonio Vivaldi, Concerto (Op. 3, No. 11, RV565)
• zonder aanduiding
• Adagio
• Fuga (Allegro)
• Largo
• Allegro
Johann Sebastian Bach
Largo ma non tanto (BWV 1043)
(uit: Concerto voor 2 violen en orkest)
Johann Sebastian Bach
Preludium und Fuge in D (BWV 532) Johann Sebastian Bach

Terug naar boven